Logowanie
koszyk
menu
tel
Logowaniekoszyk
Ciało
kontakt
Zamówienia powyżej 150 zł - wysyłka gratis !!!
kontakt
Wytwórnia mydła
tel. 506-156-781
Skobielice 1, 62-600 Koło
sklep@wytworniamydla.pl
     
więcej>>
kontakt

Mus do ciała Relaksujący

Mus do ciała Relaksujący
Mus do ciała Relaksujący

Dostępność: dostępny

Tworzenie musu do ciała jest jak robienie dobrego kremu. Im dłużej się go ubija tym jest bardziej puszysty. I tak właśnie jest z naszym musem.


Dostępność: dostępny

Waga:

Mus do ciała to połączenie masła shea i dwóch olei - ze słodkich migdałów i orzechów laskowych.

Do tego kilka kropli witaminy E, kilka kropli relaksującej, naturalnej kompozycji zapachowej i mamy przecudowny i superodżywczy mus do ciała.

Lawenda lekarska (Lavandula angustifolia), zwana również lawendą wąskolistną, wonną, prawdziwą - jest wieloletnim, wiecznie zielonym i przyjemnie pachnącym półkrzewem z fioletowo niebieskimi kwiatami.

Lawenda pochodzi z południowej Europy i od dawna uprawiana była dla zapachu. Jej łacińska nazwa pochodzi od słowa „lavere” – myć się. W starożytnym Rzymie była używana jako pachnący, odświeżający dodatek do kąpieli.
Kwiaty lawendy są jadalne, mogą być kandyzowane, używane są w herbatkach ziołowych, do przyprawiania potraw, którym nadają kwiatowo-słodkawy aromat.

Olejek lawendowy jest najbardziej popularnym i najczęściej stosowanym olejkiem eterycznym ze względu na swoją uniwersalność, przyjemny zapach i bezpieczeństwo. Olejek lawendowy powinien obowiązkowo znaleźć się wśród olejków w domowej apteczce.

Olejek lawendowy jest bardzo dobrze tolerowany przez skórę nawet małych dzieci, Wykazuje się silnymi właściwościami przeciwskurczowymi. Ma również właściwości hipotensyjne i przeciwbólowe. Olejek lawendowy przeciwdziała zaburzeniom snu, relaksuje umysł, znosi stany niepokoju, frustracji, sprowadza spokój i opanowanie. Pomaga w problemach skórnych pochodzenia alergicznego lub zakaźnego. Regeneruje skórę, ułatwia gojenie i łagodzi podrażnienia, z tego względu jest to wspaniały dodatek do wszelkich produktów przeznaczonych do leczenia i pielęgnacji skóry. Znany jest także z właściwości owadobójczych i odstraszających owady.

 Kolebką słodkiej pomarańczy jest rejon pomiędzy Himalajami i Chinami. Do Europy sprowadzili ją Portugalczycy około roku 1400. Obecnie jest hodowana na wielu kontynentach dla smacznych owoców.
Olejek pomarańczowy ma działanie kojące, uspokajające, zmniejsza napięcie nerwowe i pomaga w bezsenności.

Te dwa olejki połączone w naszym musie dają cudownie relaksującą mieszankę zapachową.


 

INCI: Butyrospermum Parkii (Shea) Fruit Butter, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Corylus Avellana Seed Oil,Citrus Sinensis Peel Extract. Lavender Oil.